Generator brojeva za loto 7/39

 

ovaj generator koristeći funkciju RAND kreira listu slučajnih brojeva za loto 7/39. Svi brojevi imaju jednaku šansu da budu generirani isto kao što i u lotu sve kuglice imaju jednaku mogućnost da budu izvučene.

Generator radi tako što uz listu brojeva od 1 do 39 uz svaki broj generira jedan slučajni između 0 i 1 funkcijom RAND. Iz liste se zatim uz pomoć VLOOKUP i LARGE funkcija odabiru oni brojevi uz koje je generirana najveća slučajna vrijednost. Na ovaj način se reducira mogućnost da se neki broj na listi pojavi više od jedanput.

Upotreba je vrlo jednostavna. Kliknite na bilo koju ćeliju u ugrađenom rasponu i zatim na tipkovnici pritisnite tipku F9. Time ćete rekalkulirati radni list i dobiti generiranu listu brojeva koje možete koristiti za igranje lota. Ako želite ponovo generirati nove slučajne brojeve, ponovno pritisnite F9. Ovaj postupak možete ponavljati neograničen broj puta.

 

  2 Responses to “Generator brojeva za loto 7/39”

Comments (2)
 1.  

  oprostite, a kako skinuti RAND? Jednostavno ne ide. I da li je, molim Vas, moguće napraviti formulu koja jednostavno obilježava brojeve koji su najviše puta izvučeni? Mislim, postoji ctrl+f ali opet… :)

  •  

   Pozdrav Marko, bojim se da ne razumijem pitanje. Što znači skinuti RAND? RAND je standardna funkcija koja je u Excelu.
   Za drugi dio pitanja, potrebno je imati statistiku koliko koji je broj puta bio izvučen, a tada se uvjetnim formatima može postaviti to da se obilježe bojom oni koji su najviše i/ili najmanje puta izvučeni.

Odgovori